. El blog de la Núria Masdéu: Als EUA ja envien més SMS que no parlen pel mòbil i el creixement de la VoIP a Europa

30.9.08

Als EUA ja envien més SMS que no parlen pel mòbil i el creixement de la VoIP a Europa

Llegia fa uns dies que Nielsen Mobile ha fet públiques unes estadístiques que assenyalen que els nord-americans ja envien més SMS que no pas fan trucades. Durant el segon quadrimestre, un usuari ha enviat de mitjana 357 missatges de text i ha realitzat 204 trucades al mes.

Tot això mentre a principis de 2006 només s'enviaven i rebien de mitjana 65 SMS al mes. Des de llavors s'ha incrementat un 450%.

Les dades també indiquen que, tot i que es faci més d'ús dels missatges de text, això no vol dir que es facin menys trucades. Sembla que la culpa la tenen els adolescents d'entre 13 i 17 anys, que reben i envien de mitjana uns 1.742 SMS al mes.

Segons dades de la Wireless Association, durant el mes de juny els nord-americans van enviar 75 mil milions d'SMS, uns 2,5 mil milions de missatges al dia. En relació al juny de l'any passat representa un increment del 160%.

D'altra banda, segons TeleGeography a finals del 2007 hi havia 25,3 milions de línies VoIP en servei a l'Europa Occidental (15 milions el 2006 i 6,5 el 2005). Sembla que a finals d'aquest any arribarem al màxim de 37 milions de línies.

L'explicació sembla raure en la millora en les velocitats de banda ampla -a casa nostra en podem dubtar-, l'auge dels serveis triple-play (connexió internet+TV+telèfon) i la competència. France Télécom és el major proveïdor de VoIP.

2 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Hola Núria,
Només per felicitar-te doncs veig que has arribat a la final dels Premis blocs Catalunya. Dissabte ho tenies molt amagat, eh! Si divendres vas a Girona ja ens veurem.

Núria ha dit...

Ei, Miquel, gràcies!! Sí que pugem a Girona. Ens veiem allà, doncs!! :-)