. El blog de la Núria Masdéu: Els internautes europeus fem el salt als mitjans tradicionals

15.11.07

Els internautes europeus fem el salt als mitjans tradicionals

Segons un estudi realitzat per l'European Interactive Advertising Association, gairebé dos terços dels usuaris d'internet consumim menys mitjans tradicionals per consumir-ne més a la xarxa.

Es tracta d'una enquesta realitzada aquest setembre a 7008 persones del Regne Unit, França, l'Estat espanyol, Itàlia, Escandinàvia, els Països Baixos i Bèlgica. Se'n desprèn que el 62% dels internautes acudeixen a la xarxa com a font principal d'informació, fent el salt als mitjans tradicionals.

Els webs informatius ocupen la primera posició de webs visitades en l'últim mes, seguida per la informació local (52%) i els webs de viatges (51%).

El 28% afirmen llegir menys freqüentment diaris com a resultat de trobar la informació a internet. El 40% afirmen mirar menys la televisió i el 22% escoltar menys la ràdio.

Ara bé, això no vol dir que no escoltin la ràdio o mirin clips de vídeo online. De fet, és l'activitat més popular entre els europeus.

Caldria revisar bé aquest estudi. Ara bé, no crec que sigui tan descabellat que entre els internautes el consum de mitjans tradicionals pel canal tradicional disminueixi.