. El blog de la Núria Masdéu: L'OpenSocial de Google

1.11.07

L'OpenSocial de Google

Google fa públic al llarg d'avui dijous l'OpenSocial, que no és ben bé una xarxa social sinó un paquet de 3 APIs que permeten als desenvolupadors accedir a les funcions i informació bàsiques de les xarxes socials:
  • Informació de perfil (dades usuari)
  • Informació d'amics (gràfica social)
  • Activitats (coses similars als feed de notícies)
Entenc que permetrà als programadors desenvolupar aplicacions una sola vegada que podran desplegar en una varietat de xarxes, com Orkut, Salesforce, LinkedIn, Ning, Hi5, Plaxo, Friendster, Viadeo i Oracle.

Tot plegat és la resposta a l'amenaça Facebook, que ja compta amb 5000 aplicacions des que va obrir el seu codi als programadors externs.

L'API de l'OpenSocial està basat exclusivament en Javascript. Si es coneix html i Javascript es podrà convertir les pròpies aplicacions i webs en apps OpenSocial. Així no caldrà aprendre un llenguatge propietari per a cada xarxa social.

1 comentari:

Writersfort ha dit...

Meet Your Writer Professional SEO Content Writing Services at Writersfort . We are providing content creation, content curation & content marketing services to the clients, agencies, retailers and brands. Place an order in second A Few Words About Us The internet is an electronic behemoth, a vast online resource of information whose exponential growth shows no signs.