. El blog de la Núria Masdéu: Cens blocaire

10.6.08

Cens blocaire

Veig que diversa gent se'n fa ressò. La Comissió Europea de Cultura va aprovar ara fa just una setmana una resolució (pdf) en què es demana un marc regulador per als blogs. Es contempla una identificació voluntària del o la blocaire, la seva responsabilitat social i les seves creences polítiques i/o socials. Malgrat això, el que es tem és posar fi a l'anonimat a internet.

Aquesta resolució es debatrà el mes de setembre.

Tot plegat, aspectes que van ser tractats a la Catosfera en la sessió inaugural 'Codi ètic blocaire' i que en Saül Gordillo llançava des de Londres l'any passat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No tinc clar quins beneficis comportarà aquesta mesura per la UE, perquè estic segur que seran pocs els qui registraran el seu bloc. De totes formes els qui tenim un bloc on escrivim amb nom i cognoms "reals" ja ens estem identificant a la xarxa i per tant les autoritats ho tenen fàcil per esbrinar qui hi ha darrera de cada weblog.

Núria ha dit...

Bé, mentre aquesta identificació no sigui obligatòria...

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

A més, les notícies parlen que hauràs de declarar filiacions polítiques i socials... Això ho trobo molt, però molt delicat. Qualsevol dia et demanaran també les creences religioses, si et confeses regularment, quines tendències sexuals tens... Au, va!, ni registre voluntari ni obligatori, que ja sabem per a què serveixen aquestes llistes de creences i tendències