. El blog de la Núria Masdéu: El Windows Cloud

19.10.08

El Windows Cloud

Segons recollia fa uns dies el The Register, sembla que Microsoft donarà a conèixer un nou sistema operatiu, el Windows Cloud, a finals d'aquest mes en la seva conferència anual de desenvolupadors.

Steve Ballmer ho anunciava en un acte a Londres ara fa uns dies. Deia:
  • Necessitem un nou sistema operatiu dissenyat per al cloud i n'introduirem un en unes quatre setmanes, fins i tot tindrem un nom per donar-vos llavors. Però de moment anomenem-lo 'Windows Cloud'.

  • Així com el Windows Server s'assemblava molt al Windows però amb noves propietats, noves característiques i noves funcions, també el Windows Cloud s'assemblarà al Windows Server.

  • No estem resituant-nos en ser proveidors de serveis però hem de construir un servei que és el Windows en el cloud.

  • L'últim que volem que ens facin quedar obsolets, si hem de quedar obsolets millor que sigui per nosaltres mateixos.
Al Paper Mullat hi trobareu una explicació de què és el cloud computing. Segons hi llegeixo, la idea és passar de tenir ordinadors plens de programes que no explotem ni al 50% a tenir grupets de petits programes que ens fan únicament la feina que volem que facin. Tot plegat, programes online.

Richard Stallman, fundador de la Free Software Foundation i del GNU, exposava les seves reticències al cloud computing: "és estupidesa. És pitjor que l'estupidesa: és una campanya de màrqueting publicitari". I va afegir "una de les raons que no s'haurien d'utilitzar aplicacions web és que es perd el control sobre allò. És tan dolent com utilitzar programari propietari. Si s'utilitza un programa propietari o el servidor d'un altre, un està indefens. S'està en mans de qui sigui que hagi desenvolupat aquell software".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs si, utilitzant aplicacions web, en servidors que no són propietat teva, sinò que tels cedeix "gratuïtament" una empresa, depens totalment d' ells. I qui sap si aquesta gratuïtat servira per poder vendre les teves dades a tercers. ;)