. El blog de la Núria Masdéu: El que no sabíem ara fa un any

1.1.06

El que no sabíem ara fa un any


Bon any nou a tothom!

Amb un any en passen moltes, de coses. En podem aprendre i saber-ne moltes, també. A la web de la BBC fan un recull de tot el que ara fa justament un any, no sabíem .

Només en detallo algunes, que són prou curioses:

- Els babuins (Gènere de primats catarins cinocèfals, de dimensions grans, que tenen el musell llarg i glabre; les mandíbules són fortes i els ullals molt potents via www.grec.net) poden diferenciar l'anglès del francès. Els treballadors del zoo de Port Lympne, a Kent, estan estudiant francès per comuniar-se amb els babuins que els van transferir des del zoo de París.

- Els humans poden inflar globus amb el vent que surt per les orelles. A la Xina hi ha una persona que ho pot fer, així com apagar espelmes.

- El signe = el va inventar al segle XVI el matemàtic gal·lès Robert Recorde, que estava cansat d'haver d'anar escrivint "és igual a" en les seves equacions. Diu que va triar les dues línies perq
"noe 2 thynges can be moare equalle".

- El cor del ciclista Lance Armstrong és gairebé una tercera part més gran que la mitjana.


- L'alcalde de Nova York Michael Bloomberg té el número de telèfon de casa llistat en públic als directoris telefònics.

- Els britànics produeixen 700 varietats de formatges regionals, més que França.

I així anar fent, fins un total de 100. Us n'he deixat de bons per descobrir! Feu-hi un cop d'ull!

Aquest post va ser originalment publicat a http://360.yahoo.com/airun_eudsam. El juliol de 2009 deixa de ser operatiu el servei de Yahoo! i reciclo el contingut del blog a Blogger.