. El blog de la Núria Masdéu: IP Cities Event 2006

11.5.06

IP Cities Event 2006

A través de la llista de distribució del Grup de Periodistes Digitals (GPD) m'assabento de la celebració de l'IP Cities Event 2006 a Vilanova i la Geltrú el proper dia 17 de maig, Dia d'Internet a Catalunya i Dia Mundial de les Telecomunicacions. Es tracta de la primera reunió europea de ciutats d'innovació, de ciutat IP que aposten per les infraestructures de banda ampla a través de models diferents als que hem conegut fins ara. De projectes fonamentals en la construcció de xarxes de fibra òptica fins a la llar amb la finalitat de suportar serveis d'innovació, segons llegeixo al web.

Veig que s'hi presentaran tres projectes: el pla de construcció d'una xarxa de banda ampla a la conca minera a Astúries, la ciutat cooperativa de telecomunicacions de Nuenen, a Holanda, i el projecte de xarxa pública de Pau Broadband Country, a França.

Per cert, el GPD ja ha presentat els cursos d'aquest estiu del Campus Universitari de la Mediterrània que també té lloc a Vilanova. Jo hi he anat a un parell de cursos i la veritat és que estan molt bé!