. El blog de la Núria Masdéu: D'Europa: un buscador i emissions de ràdio

6.7.06

D'Europa: un buscador i emissions de ràdio

Algunes iniciatives a la xarxa relatives a Europa i a la Unió Europea:

En primer lloc, el llançament d'un nou buscador pels qui vivim i treballem a la Unió Europea: www.accoona.eu. Es tracta d'un motor de cerca basat en mètodes d'intel·ligència artificial. Primer va néixer l'Acoona als EUA, després a la Xina i ara a la UE. Permet cerques en web, en el sector dels negocis i en notícies. Distingeix llengües, entre les quals el català. Per cert, Acoona, l'encerteu: prové de l'Hakuna Matata.

En segon lloc, una iniciativa mediàtica, la del partenariat de Deutsche Welle, Radio France International, Radio Netherlands, Radio Polonia, Radio Prague, Radio Romania International, Radio Slovakia International, Radio Sweden i Radio Ukraine International. El Network Europe emeten setmanalment un programa que reflecteix la diversitat de societats i veus europees. A la web hi tenen RSS i podcasting.

Finalment, una curiositat: la YLE, la ràdio finesa, emet des de fa una dècada un noticiari setmanal íntegrament en llatí, el Nuntti Latini. Juntament amb Ràdio Vaticà i la WWCR de Nashville, a Tennessee, són les úniques tres emissores que emeten en llatí. Com que ara Finlàndia ostenta la presidència europea ha decidit, com a "tribut a la civilització europea" -segons l'editor del web de la presidència-, publicar butlletins setmanals de notícies en llatí. Més informació al Guardian.