. El blog de la Núria Masdéu: Ségolène Royal

21.7.06

Ségolène Royal

Ségolène Royal és una candidata dels socialistes francesos per a les properes eleccions presidencials. Quan, nou mesos enrere anunciava la seva candidatura, va haver de sentir frases com ara "qui cuidarà els nens?", en boca de Laurent Fabius, o bé "la cursa presidencial no és un concurs de bellesa", per part de Jack Lang.

Mare de quatre fills, de 52 anys, i coneguda per ser la parella de François Hollande, Royal ha aplicat les experiències de Howard Dean a internet. Segons Pierre Giacometti, un reconegut analista polític, Royal vol guanyar-se l'opinió pública perquè els militants socialistes no tinguin altra opció que votar-la a ella com a candidata.

Al seu web, Désirs d'avenir (desitjos de futur), hi penja propostes programàtiques que sotmet a debat, del qual en sorgeix una síntesi: desordre democràtic, desordres en el treball i l'ocupació, concepte d'autoritat, la nació...

A través del web també convoca comitès locals participatius, arreu de França i també a l'estranger. En la marató convocada pel Partit Socialista per aconseguir militants, des del web de Royal se'n van aconseguir 80.000 en tres mesos, aconseguint que se superés la xifra de 200.000 militants a tot França, només superada els anys 30 i amb Miterrand el 81, quan va ser elegit president.

Haurem d'anar veient com evoluciona tot i seguir de prop Ségolène Royal.

Més informació: Washington Post.