. El blog de la Núria Masdéu: Campanya BBVA sense armes

18.6.07

Campanya BBVA sense armes

El Centre d'Estudis per a la Pau JM Delàs (Justícia i Pau) i l'Observatori del Deute en la Globalització (xarxa d'investigadors coordinada des de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya) impulsen la campanya BBVA sense armes.

Després de contemplar les inversions de les corporacions financeres en armament una queda distreta, la veritat. Els promotors diuen que han focalitzat l'atenció en el BBVA perquè actua:
  • "Irresponsablement mitjançant la participació en indústries militars com a accionista en empreses subministradores del sector defensa exposades en l'Informe-manifest.

  • Irresponsablement contra la naturalesa finançant projectes empresarials altament contaminants, com l'Oleoducte de Crus Pesats a Equador o la megafactoria de cel·lulosa d’ENCE a Uruguai

  • Irresponsablement contra els països del Sud mitjançant el suposat ús de la compra de voluntats polítiques als seus governants o blanquejant diners de procedència dubtosa.

Això, unit a la hipòcrita proclama que el BBVA fa en matèria de Responsabilitat Social Corporativa i al fet de l'existència d'accionistes del BBVA amatents a iniciar accions en la Junta d'Accionistes, ens ha dut a promoure la campanya BBVA sense armes (www.bbvasensearmes.org) amb la intenció de sensibilitzar l'opinió pública sobre les pràctiques antisocials d'algunes entitats financeres i del BBVA en particular".

Si ho desitgeu podeu signar la campanya a http://www.bbvasinarmas.org/firma.php