. El blog de la Núria Masdéu: Pixoh la foto i writelo el text

7.3.06

Pixoh la foto i writelo el text


Després d’oxigenar els pulmons aquest cap de setmana a Sant Llorenç del Munt, tornem a la càrrega!

Sabeu que cada vegada hi ha més eines d’ofimàtica que funcionen on line, permetent en algunes ocasions, el treball en xarxa?

Per exemple: el writely The web word processor. És un processador de textos, molt semblant al word del Microsoft Office. Previ registre, es poden crear documents nous, editar-los, convidar persones o grups de persones a llegir i editar els textos, consultar l’històric de modificacions, enviar textos per correu electrònic al teu espai de writely...

Un cop acabat el text, es pot publicar a l’arrel mateixa del writely o bé directament al teu blog.

Un altre exemple: el pixoh Edit pictures on line. És un editor d’imatges on line. No cal registrar-se. Se selecciona la fotografia o imatge que es vulgui, tant en local com d’internet, i s’hi poden fer les operacions bàsiques: retallar, redimensionar, rotar i desfer i tornar a fer indefinidament. Un cop s’ha finalitzat, la imatge es pot exportar al flickr directament o bé desar-la en jpg, pdf, png, psd o tif.

Penso que cada vegada es tendirà més a utilitzar programes on line en lloc de tenir-los en local. Facilitaria treballar en xarxa. Però, clar, no hi veig les empreses de programes propietaris gaire disposades... tot i que podrien donar millors serveis. Per exemple, el pixoh és molt bàsic davant de les prestacions que ofereix el Photoshop. Qui necessités fer modificacions més complexes en imatges (corba de llum, saturació de color, etc) podria fer ús d’un Photoshop on line, no sé si amb un preu per ús juntament amb un preu d'abonament...

Bé, el temps dirà. Vosaltres feu ús de programes així? I no s’hi valen els jocs en xarxa! ;-)

Aquest post va ser originalment publicat a http://360.yahoo.com/airun_eudsam. El juliol de 2009 deixa de ser operatiu el servei de Yahoo! i reciclo el contingut del blog a Blogger.