. El blog de la Núria Masdéu: Uala!

7.3.06

Uala!


S'ha presentat la primera tesi sobre l'ensenyament del ciberperiodisme a l'Estat. Ha estat al Departament de Periodisme de l'Autònoma.

Segons llegeixo a La Vanguardia, es veu que només en 15 de les 33 facultats de periodisme de l'Estat s'hi imparteix alguna assignatura centrada en ciberperiodisme. I, segons l'autor de la tesi, el que s'imparteix està massa centrat en la premsa electrònica.

Espero que al nostre país totes les facultats de periodisme imparteixen algun tipus d'assignatura de periodisme on line! Com pot entendre's, sinó, una formació periodística avui dia?

Em deien fa uns dies que el tema del podcasting (disculpeu, fa moltes setmanes que us dec nous episodis), el youtube, fins i tot l'RSS, els feeds, l'OPML, etc eren coses a anys llums de l'usuari estàndard de casa nostra. Fins i tot els blogs!

Però, vaja, està clar que ningú té l'obligació de conèixer aquestes coses. I hi ha molta gent que no necessita per res les eines d'internet. Ara bé, que les facultats de periodisme estiguin en la situació que estan... em sembla que ens falta empenta per adaptar-nos.


-----
COMMENT: AUTHOR: dalr
DATE: 03/09/2006 03:22:55
Tens moltissima raó. Jo vaig ser de la primera promoció que va poder fer una assignatura d'especialització en periodisme digital a l'Autònoma, l'any 1997-98 (en realitat va ser un minicurset d'HTML). Des del curs 96-97 ja teniem una assignatura on feiem servir Internet. Després vaig fer un postgrau en periodisme digital a la UPC que va ser una presa de pel. El problema no és tant que no s'ensenyi periodisme digital. El problema és que quan s'ensenya no es té ni idea de què es parla.
-----
COMMENT:
AUTHOR: Núria Masdéu
DATE: 03/14/2006 01:15:21
Ja... el tema dels postgraus també té delicte!... has de mirar-t'hi molt per trobar-ne un de bo i que no només sigui anar a posar una signatura en un full d'assistència!!

El Grup de Periodistes Digitals (www.periodistesdigitals.org) organitza cada estiu uns cursets boníssims a Vilanova i la Geltrú. I hi tenen relativament poca assistència!
-----
COMMENT:
AUTHOR: dalr
DATE: 03/20/2006 04:08:04
Ho sé. Soc membre de la junta i estas convidadissima a venir a les nostres reunions quan vulguis. :-) Ara mateix s'estan preparant els cursos del proper estiu i hi ha coses interessants. Per cert. En breu migrem a gpd.cat (primícia!!!)


Aquest post va ser originalment publicat a http://360.yahoo.com/airun_eudsam. El juliol de 2009 deixa de ser operatiu el servei de Yahoo! i reciclo el contingut del blog a Blogger.