. El blog de la Núria Masdéu: Usos religiosos de la xarxa

16.3.06

Usos religiosos de la xarxa

Moltes col·lectivitats aprofiten la xarxa ja sigui per comunicar millor, per estendre el seu àmbit d'actuació, per coordinar-se, etc.

Ara m'han arribat dues iniciatives que tenen en comú que són protagonitzades per membres de l'Església catòlica.

La primera, www.mivocacion.com. Nascuda de la mà de sors Gemma, Ana Isabel i Conchi, dominiques de la Presentació. El web dóna resposta a les sis W's periodístiques (qui, què, com, quan, on, per què) sobre la vocació religiosa. Fins i tot proposen un test per descobrir-la (test segmentat per si ets una romàntica i t'agrada somiar, ets una vividora i et va la marxa frenètica o si ets piadosa i t'agrada resar i estar a prop de Déu).

També s'ofereixen a resoldre els dubtes que puguin sorgir i l'enllaç al blog de sor Gemma.

La segona iniciativa prové dels jesuïtes britànics. I és que han posat en marxa el Pray-as-you-go, un servei de podcasting en el qual ofereixen oracions, lectures bíbliques i música tranquil·la diàriament. Inaugurat dimecres de Cendra 1 de març, ja se n'han efectuat 3300 descàrregues des de països com Mèxic, els EUA o Austràlia, llegeixo.

Les sessions diàries duren aproximadament 10 minuts i inclouen des d'himnes moderns, cant gregorià, lectures bíbliques... comencen amb un repic de campanes i acaben amb unes preguntes que inciten a la reflexió personal.

Aquest post va ser originalment publicat a http://360.yahoo.com/airun_eudsam. El juliol de 2009 deixa de ser operatiu el servei de Yahoo! i reciclo el contingut del blog a Blogger.