. El blog de la Núria Masdéu: Alguns taxis de París ofereixen televisió per wifi

19.5.06

Alguns taxis de París ofereixen televisió per wifi

La història neix quan el creador d'Info-Ecran, Guillaume Zarka, fa tres anys tot parlant amb un taxista aquest li va mostrar sorpresa per la no existència de miniprogrames per difondre als taxis, segons llegeixo.

Zarka recull el guant que el taxista li llença i actualment entre 200 i 500 taxis (gamma alta) de París ofereixen aquest servei, amb previsió d'ampliar-lo a ciutats com Marsella, Niça i Lió.

El particular o empresa paga 1500 euros anuals. Com a contrapartida, té la seguretat que al cap de tres minuts de demanar-lo, té un taxi esperant. Es tracta d'un vehicle amb pantalla al darrere del reposacaps, igual com en els avions.

S'hi van emetent clips informatius d'un minut de durada, dels serveis d'Euronews, Infosport o L'Auto-journal. Per recarregar els programes el taxista només cal que s'acosti a determinats punt de wifi, situats a prop d'estacions BP de la capital.

Cada vint segons, el punt wifi envia un senyal per detectar els vehicles. La comunicació és bidireccional: el cotxe transmet problemes tècnics eventuals i clips més vistos, i el punt actualitza la graella.

Per a l'usuari del taxi el servei li resulta gratuït, gràcies a la publicitat. Aquesta, d'altra banda, pot conèixer força bé el target.

2 comentaris:

Hector Milla ha dit...

1. son 200 taxis, es la flota que está compuesta de 500 taxis de primera clase.

2. 1500 euros cuesta el servicio completo de taxis de primera clase, con muchos servicios, a los que ahora se incluye este piloto de VOD

Hector Milla
Editor de Pistas

Núria ha dit...

OK! Gràcies pels aclariments, Hector!