. El blog de la Núria Masdéu: Els 50 blogs més linkats del món

1.5.06

Els 50 blogs més linkats del món

No sé si ho vau veure en el seu moment, el cas és que fa un parell de mesos es publicava al New York Metro un article sota el títol de Linkology, en què es mapejaven les connexions dels 50 blogs més linkats.

A la imatge es pot veure com els primers estan molt enllaçats entre ells, mentre que n'hi ha molts d'altres que no tenen relació amb la resta. Segons explica la periodista, això és així perquè sol passar que són blogs grans al Japó, la Xina o Europa "regions encara noves en el fenomen".

Els tres primers són el Boing Boing, a directory of wonderful things, Engadget i PostSecret, see a secret... share a secret.

El primer blog de la llista que no és escrit en anglès és Horn Village, en xinès, que apareix en el número 10. En la posició 15 n'hi apareix un d'escrit en àrab: http://theme.blogfa.com. N'hi ha en japonès, italià, espanyol i alemany.

I de temàtiques sobresurten els següents: Dooce, el patiment públic d'una mare amb depressió postpart; Google Blogoscoped, enraonies sobre el món Google; The Superficial, l'exaltació de tot el que és superificial; Andrew Sullivan, homosexual, catòlic que dóna suport a la guerra, però molt crític amb George Bush.

2 comentaris:

Martí Cabré ha dit...

I el bloc català més enllaçat...?

Anònim ha dit...

no hagués dit mai que patiment públic d'una mare amb depressió postpart pugués ser un dels temes que sobresurten.... (amb tots els respectes que les mares amb depressió postpart...)