Llegeixo a if:book que Borders, en col·laboració amb Lulu.com, ha llançat una plataforma personal de publicació que permet que qualsevol persona dissenyi i publiqui el seu propi llibre i sigui distribuit físicament als establiments de Borders.
S'ofereixen diverses possibilitats: el registre ISBN; el paquet bàsic, que inclou que un tercer dissenyi i maqueti el llibre; i el paquet premium, que inclou l'avaluació editorial. Fins i tot es pot pagar per al tour i lectures del llibre a les llibreries Borders.
En el sector de les revistes he descobert issuu. Es tracta d'un web on trobar i pujar revistes online. Són incrustables en webs i blogs i faciliten la publicació de contingut en format magazine.
Finalment, fa uns dies llegia un article en què Paulo Coelho explicava que ell mateix havia piratejat els seus llibres i els havia disposat online.
Explica que l'any 2000 va trobar "una traducció pirata russa de L'Alquimista, i veníem 1000 llibres l'any a Rússia, que no és massa, i vaig dir d'acord, posem online l'edició pirata perquè la gent se la pugui descarregar". L'any 2001 "va vendres 10.000 còpies i tots vam quedar molt sorpresos i l'any següent ja en van ser 100.000". El seu editor no havia fet res d'especial en la promoció. "Va ser, tatn si us ho creieu com no, el llibre descarregable. La gent se'l baixava, començava a llegir, li agradava i el comprava", segons Coelho. "El tercer any ja en portàvem més d'un milió d'exemplars, ara estem sobre els 10 milions d'exemplars a Rússia".
24.2.08
El paper i la xarxa
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada