. El blog de la Núria Masdéu: I jornada de portes obertes punt cat

19.2.08

I jornada de portes obertes punt cat

Aquest vespre la www.fundació.cat ens ha convidat a una colla de persones a una primera jornada de portes obertes, coincidint amb el 2n aniversari del funcionament del .cat.

Se'ns ha explicat l'esperada rebaixa de preu. Com que el registre de dominis continua creixent amb força, a partir d'aquest divendres 22 s'efectuarà un 25% de rebaixa sobre el preu del registre de qualsevol domini.

El preu aplicat fins ara s'ha justificat pel fet que es tracta d'una fundació privada sense subvencions institucionals i per la voluntat de mantenir-se indepedent.

S'ha apuntat la possibilitat d'habilitar altres registradors per al punt.cat, iniciativa al meu entendre molt positiva.

En una segona part de l'acte se'ns ha demanat respondre tres preguntes. Com veiem la fundació.cat, què crèiem que havia de fer de totes totes i què crèiem que no havia de fer de totes totes.

En la pluja d'idees han sorgit iniciatives interessants: convocatòria de beques i ajuts per a projectes; divulgació del punt.cat en àmbits específics, com les escoles i els instituts; situar la Fundació en l'imaginari col·lectiu; traspassar més dades informatives, tipus estadístiques, als mitjans tradicionals...

Penso que també estaria bé promoure i oferir més continguts i merchandising online, estil el widget dels dominis -que podeu veure a la columna dreta del blog. També estaria bé que les notícies que publiquen al web oferissin RSS (la Fundació disposa de blog amb RSS, però).