. El blog de la Núria Masdéu: Usos diversos de mòbils

23.2.08

Usos diversos de mòbils

He trobat un article interessant sobre l'impacte dels mòbils en el mercat de gra del Níger. Segons un estudi realitzat, l'accés a la informació dels preus del gra a través del mòbil ajuda a l'estabilitat dels mateixos i facilita a famílies i comerciants preveure els pressupostos financers.

Sembla que el primer efecte és reduir els costos de cerca ja que els comerciants operen i venen en un major nombre de mercats.

L'estudi el trobareu en pdf al Center for Global Development.

En països més desenvolupats, els mòbils ens serveixen per a d'altres coses.

Als xinesos, per escoltar música. Un 34,8% dels enquestats en l'estudi d'M:Metrics declaren escoltar música al mòbil cada mes comparat amb el 20% de l'Estat espanyol, el 18,9% dels enquestats al Regne Unit i el 5,7% dels EUA.

A diferència d'Itàlia, l'Estat espanyol i el Regne Unit, on més del 30% dels enquestats diuen utilitzar el mòbil per enviar i rebre fotos i vídeos, a la Xina són menys de la meitat els qui l'utilitzen amb aquesta finalitat.

Finalment, quant a l'ús del mòbil per consultar el correu electrònic, lideren l'enquesta els EUA, amb l'11,6%, comparat amb el 9% de l'Estat i el Regne Unit, i només el 2,5% a la Xina.