. El blog de la Núria Masdéu: Blogs de persones que han estat en situació de sense sostre

2.2.08

Blogs de persones que han estat en situació de sense sostre

He vist a l'últim InfoArrels, el butlletí de la Fundació Arrels, que diversos voluntaris de l'equip de carrer i diverses persones que han deixat d'estar en situació de sense sostre han obert blogs. Així, hi ha el del Miquel Fuster, professional del còmic i pintor i que ha passat 15 anys de la seva vida al carrer. Ara vol tornar a guanyar-se la vida pintant i desitja que el blog l'ajudi a aconseguir-ho.

També hi ha el Todo el tiempo del mundo, que editen el Miquel Julià i l'Anna Skoumal, membres d'Arrels. Hi expliquen les seves experiències i la seva tasca. I el Desde la calle, de l'Olga García, voluntària d'Arrels.

O el Pobreza y Luz, d'en Miguel Virto, que ha passat 8 anys vivint al carrer.

Molt interessant l'article del director d'Arrels, Salvador Busquets, Els nostres veïns del carrer (pdf). Algunes dades que hi explica i que copio:

Ingressos
Davant la percepció generalitzada que les persones en situació de sense llar sobreviuen gràcies
als ajuts públics, les dades de l’INE ens diuen que en un 27,3 % dels casos, la principal font
d’ingrés prové de la seva pròpia activitat: treball, venda d’objectes i prestació de petits serveis.

Prioritats
A totes les persones en situació de sense llar els preocupa, en primer lloc, poder menjar, i a aquesta finalitat destinen, principalment, els seus ingressos. On dormir, en canvi, preocupa poc quan s’és jove, mentre que a mesura que passen els anys, cada cop te més importància.
Sorprèn que fins els 64 anys, la despesa en transport sigui la segona prioritat, pel davant de la roba, on dormir o el poder beure.

Formació
El 13,0 % han rebut una educació superior, universitària o no.
El 6,6 % no tenen cap tipus d’estudi, i un 15,1 % han fet l’educació primària.
La major part de les persones en situació de sense llar, el 63,9 % han acabat l’educació secundària.

Situació laboral
El 75,7 % estan a l’atur, dels quals la meitat (49,6%) està buscant feina.
Dels que tenen feina, l’estudi indica que el 13,2 % porta més de dos anys en la feina actual, mentre que el 10,7% hi porta entre 1 i 2 anys i el 8 %, entre 6 mesos i un any. El 68,1 % hi porta menys de sis mesos, i la meitat d’aquests, menys d’un mes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

uau
me sent absolutament identificat amb aquesta gent. Jo feia feina a una tenda de roba, me vaig quedar sense feina, perquè ja no servia, i sense sostre. El bloc pens que també em pot donar una oportunitat.
Aquí tens una foto de quan estava sense sostre
http://www.fotolog.com/josomid/25444398
I aquí pots veure el meu bloc.
http://josomid.balearweb.net/
No sé si vaig massa ben encaminat per trobar una altra feina. De moment encara estic descobrint com funciona tot això de donar-se a conèixer a través d'Internet