. El blog de la Núria Masdéu: Mashups

13.8.07

Mashups

Fa uns dies em van activar el compte per poder utilitzar la consola d'editor del Google Mashups. [A la wikipedia hi podeu trobar informació sobre mashups]. Es tracta d'un entorn de desenvolupament en AJAX i d'una col·lecció d'eines que permeten als desenvolupadors crear aplicacions i mashups de manera fàcil i ràpida. Segons indiquen els de Google mateix, és una gran eina per extreure informació de feeds i deixar que els usuaris la vegin i la manipulin.

Per crear aquestes aplicacions s'utilitza l'XML, el JavaScript, els CSS i l'html; i poden convertir-se en gadgets de Google per col·locar a l'iGoogle.

Trobareu alguns exemples de mashups creats amb aquest editor a la Galeria: des d'un web informatiu sobre terratrèmols al dels San Francisco Giants, que inclou un Google Maps amb tots els partits de la temporada, un recopilatori de les notícies relacionades amb aquest equip, un fòrum i un accés als articles de merchandising i compra de tiquets online.

Els mashups normalment es creen sobre mapes (pintar informació geolocalitzada sobre un Google Maps, per exemple), sobre eines online de video i foto, sobre webs de compres online i sobre webs de notícies. Aquest article de Robin Good és molt aclaridor.